начало

До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС

Прехвърляне на Земя,върху която е построена кооперация(блок)

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на Земя,върху която е построена кооперация(блок)

Мнениеот sttekata » 25 Май 2011, 20:23

Здравейте!
Казвам се Станислав Кръстев и имам следния проблем:
Преди 1 година си закупих апартамент в гр. София, в кв. Манастирски ливади. Казаха ми, че ще се прехвърля земята която се полага според площа на апартамента в един момент(момент, в който се набутат собствениците)
Аз разбира се също бях изявил желание да си го прехвърля и дори се записах в един списък, който ние живущите си направихме за нас.
Както обаче се предполага точно тогава в часа на прехвърлянето не успях да отида поради това, че се наложи спешно да пътувам извън София. От тук следва, че аз не успях да се явя при нотариуса и да участвам в прехвърлянето (да си прехвърля земята). Освен мен има и още 7-8 човека, които също не са успели да се явят и да си прехвърлят земята.
Сега разбира се аз се опитах да задействам едно ново прехвърляне от собствениците на земята (собствениците преди да се построи блока - 3 етажна сградна с гаражи) и точно тук се получи проблема!
От началото на март звъня на единия, на втория и на третият! Те само се оправдават един с друг и си прехвърлят топката.
Моля за съвет какво мога да направя, мога ли да заведа дело и да го спечелим- следователно да си взема земята, която ми се полага към апартамента?
Ако някой има решение да ми отговори тук или на емайл: skkom@abv.bg
Благодаря предварително!!!!
sttekata
Нов потребител

Re: Прехвърляне на Земя,върху която е построена кооперация(блок)

Мнениеот nk7702n » 25 Май 2011, 22:55

А каква беше уговорката при учредяването на правото на строеж? И защо толкова държите да имате и право на собственост върху земята?
nk7702n
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба