начало

До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС

Прехвърляне на имот и наследник от друг брак!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на имот и наследник от друг брак!

Мнениеот hristina_k » 13 Юни 2011, 23:21

Здравейте!
Имам следният казус.Свекърва ми се падаше наследник на имот на село след смъртта на баща си(майката на свекърва ми е жива).Тя получава 1/4 от имота.
Свекърва ми обаче почина,а малко след това и свекър ми.Свекър ми има син от предишния си брак,който живее в чужбина и доведена дъщеря от брака първият брак на свекърва ми.
Т.е. свекър ми има син от първи бак,след това е доведената му дъщеря (изброявам ги според годината на раждането им) и съпругът ми(той е син на свекър ми и свекърва ми).
Сега,бабата на селото иска да прехвърли къщата на внучката си.
Има ли тя право да направи това без присъствието на брата от първия брак?
Той е в чужбина и е възможно да потърси помощ на адвокат като се прибере,както и полагащото му се.
Смятаме,че брата е наследник и той трябва да прехвърли частта си,която смятаме,че е 1/24 част?Ще има ли някакви проблеми съпругът ми ако той се съгласи да зи прехвърли неговата част,както и бабата нейната,на сестрата? :roll: :roll:
Благодаря за отговора!
hristina_k
Младши потребител

Re: Прехвърляне на имот и наследник от друг брак!

Мнениеот sunshine_75 » 13 Юни 2011, 23:31

Съберете всички удостоверения за наследници на починалите, документите за имота и отидете при адвокат. Тук едва ли някой колега може да Ви даде адекватен и пълен отговор. Запазената част е едно, "прехвърлянията" са съвсем друго.... Всичко зависи от момента на придобиване на имота (преди, след, по време на кой брак са придобити), законите, които са действали тогава и промените в тях, моментите на смъртта на всеки от покойните.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот hristina_k » 13 Юни 2011, 23:37

ох...трудно е!
искат да действаме,тъй като някакъв адвокат е казал,е прехвърлянето е възможно без присъстие на брата.
Наследници са:на майката(по удостоверение):Бащата,дъщерята и синът й(съпругът ми)
На свекър ми(пак по удостоверение) са съпругът ми и брат му само.
Имотът е придобит преди брака на свекъра и свекървата....
Странно ми е защо адвокатите към които се е насочила зълва ми искат удостоверение за наследници само на починалият дядо,на който се явява наследница само свекърва ми??? :shock: :shock:
hristina_k
Младши потребител

Мнениеот hristina_k » 15 Юни 2011, 16:19

забравих да вметна,че прехвърлянето на имота искат да стане чрез дарение,срещу задължение за гледане!
hristina_k
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба