начало

До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС

Връщане на земи и гори, късно ли е?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане на земи и гори, късно ли е?

Мнениеот 0ldman » 11 Юли 2011, 18:51

Здравейте!
Баба ми (семейството и) е имала гори и земи, национализирани в началните години на кумунизма, късно ли е да направя справка по някакъв начин (за размери, граници, точно местоположение) и да си ги върна?
Баба ми е имала 5 или 6 братя и сестри, и не е ясно дали някой си е върнал земите, има ли начин как да разбера?
И ако са си ги върнали, Аз какво мога да направя? Не ги познавам (дори имената им трудно бих разбрал) и нищо не знам за тях.
Според майка ми има голяма вероятност никой да не си ги е върнал и потърсил.

И един второстепенен въпрос. Баба ми има 3-ма наследници.
Едните отдавна са в САЩ (и едва ли ще са заинтересовани),
вторите са брат и сестра от един баща (втория наследник), от които дъщерята (моя братовчедка) не изявява желание, поне на приказки за имотите, а другия живее отдавна в Гърция, но не го познавам.
Ще имам ли проблеми, ако пожелаят делби? И ако да, ще ми върнат ли тяхната част от разходите, които ще направя по евентуалното връщане на имотите?

Моля, кажете ми какви са ми възможностите и в няколко стъпки какво мога да направя.
За което предварително Благодаря!
0ldman
Нов потребител

Re: Връщане на земи и гори, късно ли е?

Мнениеот sunrise » 12 Юли 2011, 10:29

Не се тревожете за разходите, сроковете за връщане отдавна изтекоха.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот 0ldman » 12 Юли 2011, 14:33

И всичко е безвъзвратно загубено?
0ldman
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 12 Юли 2011, 16:41

Да.Вижте ЗСПЗЗ.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот 0ldman » 12 Юли 2011, 21:37

sunrise написа:Да.Вижте ЗСПЗЗ.

Благодаря, за отделеното време, но Аз все си мисля че имот не се губи заради срок, дори да е наследствен и национализиран.
И разбира се, ако някой ме пита къде е парламента, ще му дам точното място- " вижте София" :D
Благодаря все пак.
0ldman
Нов потребител

Мнениеот 0ldman » 16 Юли 2011, 22:35

Мисля, че дори в природата нищо не се губи, и не мисля че незаконната промяна на собственост е вечна, освен на Марс!
Явно съм сгрешил мястото за компетентно мнение.
Извинете, че си загубихме времето, моето и на няколко които са се объркали да го прочетат!

Успех!
0ldman
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба