начало

До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС

Имам проблем с наследствени имоти от баща ми

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам проблем с наследствени имоти от баща ми

Мнениеот kaloian73 » 21 Окт 2011, 02:38

Имам проблем с наследствени имоти от баща ми.
За мен е много сложно,прдеполагам,че за Вас ще е нещо обичайно.
Става въпрос за идеални части от имоти,които не мога да реша с моя чичо(брат на баща ми)
Притежавам нотариален акт на 50м2 дворно място в кв.Христо Ботев в гр.Варна,дарено от чичо ми на баща ми понеже баща ми му е помогнал с пари и лихвоточки да си построи къща на местото от което е дарил в последствие или по време на строежа.
Сега аз като наследник имам тези 50м2 но нито мога да ги ползвам,защото 50м2 двор не съществува понеже е застроено,нито мога да продавам,само ми се водят едни данъци,нямам изобщо никакъв достъп до местото,а и няма намерение да ми дава.
Имам съсобственост с него и на стара селска къща с 2дка двор в близко село.
Живея с 3 годишното си дете и жена си на село в моя къща която е ипотекирана и всичките ни доходи заминават по ипотека и храна,имам имоти а немога да се възползвам от тях.
Не разполагам с пари за дела.
Мога да предложа дела си от селския имот които е 1дка с половината къща срещу издействане на право на ползване или идеални части с реални граници и ползване,така ваши колеги ми казаха че ще мога да продавам.
Имота във Варна е апетитен обявявал съм го няколко пъти интереса е голям но нямам дефакто нито достъп нито ползване.
Надявам се на разбиране и съдействие.
Благодаря Ви предварително.
kaloian73
Младши потребител

Re: Имам проблем с наследствени имоти от баща ми

Мнениеот doxa » 28 Окт 2011, 17:48

Здравейте,
Адекватен отговор на въпросите Ви, следва да получите само при положение, че колега юрист се запознае с документите, които имате! Препоръчвам ви го, с оглед компетентно решаване на проблема.
Успех!
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот kaloian73 » 28 Окт 2011, 20:47

doxa написа:Здравейте,
Адекватен отговор на въпросите Ви, следва да получите само при положение, че колега юрист се запознае с документите, които имате! Препоръчвам ви го, с оглед компетентно решаване на проблема.
Успех!

кой е той :)
kaloian73
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Окт 2011, 23:24

Акула.

Гущер.

Гепард.

Змия.

Пантера.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 30 Окт 2011, 17:34

kaloian73 написа:Имам проблем с наследствени имоти от баща ми.
За мен е много сложно,прдеполагам,че за Вас ще е нещо обичайно.
Става въпрос за идеални части от имоти,които не мога да реша с моя чичо(брат на баща ми)
Притежавам нотариален акт на 50м2 дворно място в кв.Христо Ботев в гр.Варна,дарено от чичо ми на баща ми понеже баща ми му е помогнал с пари и лихвоточки да си построи къща на местото от което е дарил в последствие или по време на строежа.
Сега аз като наследник имам тези 50м2 но нито мога да ги ползвам,защото 50м2 двор не съществува понеже е застроено,нито мога да продавам,само ми се водят едни данъци,нямам изобщо никакъв достъп до местото,а и няма намерение да ми дава.
Имам съсобственост с него и на стара селска къща с 2дка двор в близко село.
Живея с 3 годишното си дете и жена си на село в моя къща която е ипотекирана и всичките ни доходи заминават по ипотека и храна,имам имоти а немога да се възползвам от тях.
Не разполагам с пари за дела.
Мога да предложа дела си от селския имот които е 1дка с половината къща срещу издействане на право на ползване или идеални части с реални граници и ползване,така ваши колеги ми казаха че ще мога да продавам.
Имота във Варна е апетитен обявявал съм го няколко пъти интереса е голям но нямам дефакто нито достъп нито ползване.
Надявам се на разбиране и съдействие.
Благодаря Ви предварително.

Както са Ви писали колегите по - горе, трябва да отидете с документите при юрист, за да се види какви имоти точно притежавате като наследник. От поста Ви не става ясно какво точно искате, затова и някои колеги подхождат с чувство за хумор към Вас.
Каква Ви е точно целта, защото ако искате да делите имотите, няма да се справите без помощта на адвокат!
nk7702n
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба