начало

До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС

обстоятелствена проверка-срокове

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обстоятелствена проверка-срокове

Мнениеот annanna » 22 Сеп 2013, 18:32

Здравейте,
Имам следния проблем: През 1956г. дядо ми си купува имот и го загражда по тогавашните правила за определяне на граница, ползва го и облагородява. След преминала поредна и паследна регулация 2007г. се оказва, че реалните граници са по-малки от едната страна на имота с около 200 кв м. След консултация с нотариус подадох Молба-Декларация по образец за придобиване по давност чрез обсоятелствена проверка в общината към която принадлежи имота/ предварително заверена от данъчна служба/ и вече 2 месеца нищо не се случва.
Когато се обадя да попитам ми казват, че ще я гледат на съвет ,че е в юридическия отдел и къде ли още не. Би ли могъл някой да ми каже какъв е срокът през който могат да ме правят на маймуна и какви биха основанията за отказ от страна на общината.
Благодаря предварително!!!
annanna
Нов потребител

Re: обстоятелствена проверка-срокове

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Сеп 2013, 18:45

Има срок за произнасяне. След това се отива в областен съд - Административен съд-област. Задължават ги с глоби за неизпълнение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: обстоятелствена проверка-срокове

Мнениеот annanna » 24 Сеп 2013, 18:06

Имате ли представа колко дълъг може да бъде срока?
annanna
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба