начало

До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС До 15 април съдиите трябва да кажат как искат да гласуват за следващия ВСС

Издаване на нотариален акт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Издаване на нотариален акт

Мнениеот tersi » 27 Фев 2014, 14:11

Здравейте,

Проблема е следния:
Майка ми и брат и са сключили договор за групов строеж по чл. 192 от ЗТСУ. След построяването на къщата не са изкарали нотариални актове. Майка ми почина и аз оставам наследник. Вуйчо ми не иска да си изкарва документ за собственост. Отидох при нотариус и той ми каза, че може да се изкара нотариален акт без него чрез този договор и 3-ма свидетели, но освен нотариалната такса ще дължа и местен данък 5% от данъчната оценка, а това са към 5000 лв. В кой закон е записано това, защото ми обясни, че се чака отмяна и искам да следя промените? Като констативен нотариален акт ли е документа, който ще получа? Има ли начин да се заобиколи този безумен данък?

Благодаря предварително.
tersi
Нов потребител

Re: Издаване на нотариален акт

Мнениеот lanfear » 27 Фев 2014, 15:04

ЗМДТ. Ама силно ме съмнява да отпадне местен данък ... ;)
lanfear
Потребител

Назад към Съсобственост и делба